Leeschallenge: P.S. Ik hou nog steeds van je

Hey iedereen,

Zoals jullie hier misschien al gelezen hebben, doe ik dit jaar een reading challenge. Dit jaar is het mijn streefdoel om 50 boeken te lezen. Maar lukt dit mij ook? Op dit moment ziet het er niet zo goed uit sinds we bijna eind februari zijn en ik nog maar 2 boeken heb gelezen haha. Speciaal voor jullie heb ik vandaag een review van het eerste boek dat ik dit jaar al heb gelezen. Benieuwd? Lees dan zeker verder! Maar uiteraard opgelet want spoilers zijn niet uitgesloten ;).

img_2598

Boek: P.S. Ik hou nog steeds van je
Vervolg van: Aan alle jongens van wie ik hield
Auteur: Jenny Han
Gepubliceerd: 2016
Genre: YA romantiek

Korte inhoud:

Lara Jean is ondertussen echt verliefd geworden op Peter Kavinsky. Gelukkig is dit wederzijds en besluiten ze nu voor echt als stelletje door te gaan. Samen beloven ze om elkaars hart niet te breken. Uiteraard staan er een hoop obstakels in de weg zoals de vroeger beste vriendin van Lara Jean ( die tevens Peter zijn ex is) en dan is er nog die leuke jongen van vroeger. Hoe wordt dit opgelost?

Mijn mening:

Oké, eerst en vooral het is een hel typisch romantisch verhaaltje. Het meisje dat niets betekend gaat plots daten met een vrij populaire jongen. Ook zijn er zoveel typische acties die bijna in elke tienerserie of tienerboeken voorkomen. Ik weet dat ik het niet zo nauw moet nemen, maar ik hou gewoon niet altijd van dat ‘alles komt goed’-sfeertje. Ja, het is een feelgood- boek maar om eerlijk te zijn vind ik  gewoon het stelletje Lara Jean- Kavinsky niet leuk. Ik weet niet goed waarom. Misschien omdat he in mijn hoofd niet realistisch is? Ik zou het bv. Logischer gevonden hebben dat Lara Jean het afkapte met Peter na het hele gedoe met Geneviève. In een echte relatie doe je dat misschien niet maar hier ook weer een aspect van het boek dat me stoort. Het gedeelte of Peter al dan niet voor Geneviève iets voelt wordt totaal niet uitgewerkt en  blijft een vraagteken. Of misschien is dat wel de bedoeling?

Over het algemeen was het voor zijn genre wel een goed boek. Hij las ook hel vlot en het is geen enkele moment saai. Daarom is het voor mij ook een 8 omdat het heel tof en goed geschreven! Ik raad ook iedereen aan om zeker te lezen!

Er komt geen review over het tweede boek dat ik gelezen heb. De reden hiervoor is omdat het gaat over het opruimboek van de opruimgoeroe Marie Kondo. Hier heb ik gewoon over het algemeen niet veel over te melden. Heb jij dit boek gelezen of les je nu een ander boek? Laat het me dan zeker weten in de comments!

❤ Emma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: