Destashen: Met welke stash ik begin

Hoi iedereen,

Zoals vele levende wezens op deze planeet heb ik een passie. Mensen zullen het ongetwijfeld een typische vrouwenhobby vinden maar mijn passie is cosmetica. Omdat ik eigenlijk ook begon te beseffen dat ik absurd veel cosmetica en consoorten had, besloot ik om een lijstje op te stellen om hoe erg de schade was. Ik was zelf enorm geschrokken van het aantal producten die ik had! Zo dus heb ik ook besloten om mijn stash te verkleinen.

img_2842

Dit ga ik uiteraard aan de hand van dingen op te gebruiken doen. De spullen die ik niet meer gebruik zijn ook niet opgenomen in dit lijstje en zijn al weggegooid. Ik ben misschien van plan bepaalde zaken te verkopen maar ook dat is nog niet helemaal duidelijk. Om het voor jullie ook wat eenvoudiger te maken ga ik gewoon per categorie posten wat het aantal van eind januari was. Dus ik zou zeggen: let’s go!

Januari 2017

Oogschaduwpalette 8
Nagellak 35
Scrubs 3
Bathmelts 4
Bathbombs 17
Toner Tabs 1
Bubble Bar 9
Testers 50
Lipstick 39
Deodorant 17
Foundation 11
Blush 11
Mascara 6
Verwijdering 7
Highlighter 5
Lippenbalsems 5
Bronzer 2
Lipliner 2
Oogschaduw 10
Zeep 6
Dusting powder 2
Gezichtsverzorging 23
FUN 3
Massagebar 2
Haarverzorging 2
Gezichtsmaskers 14
Tandverzoging 2
Oogpotloden 7
Concealer 2

 

Als je het volledig uitrekent, kom je op een totaal van 359 items uit. Mijn doel is dan ook om in december minder dan 300 producten te hebben. Ik denk dat dit niet een heel onrealistisch doel is wetende dat ik waarschijnlijk nog wel wat spullen bij ga kopen het komende jaar haha! Alleen ga ik er wel bij zeggen dat ik dit bewuster ga doen.

Hoe? Ongetwijfeld is dat nu je vraag. Ik heb er over nagedacht, maar tot veel eindconclusies ben ik nog niet gekomen. Een aantal dingen heb ik me wel al voorgenomen. Lush Kitchen gewijs mag ik nu nog maar 1 product in de week kopen. Reden hiervan is dat het me anders een pak te duur wordt en ik maar kan blijven kopen. Ook Lush gerelateerd zijn de LE’s. Hier mag ik van mezelf nog maar 3a4  producten van kopen dus ik moet wijselijk denken! Voor de rest koop ik alleen nog make-up als het echt nodig of iets opgeraakt en ik persee iets anders wil hebben. Ook heb ik het probleem van LE’s van Catrice en Essence te kopen. Hiervan mag ik er nog maar max. 1 kopen en zelfs daarbij moet goed nagedacht worden of ik dit wel echt wil.

Voor de rest is het een kwestie van opgebruiken wat mij kennende niet zo simpel zal zijn! Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik stiekem toch geniet van lege spullen en spulletjes op te gebruiken. Klinkt misschien vreemd maar toch geeft  het mij een rustgevend gevoel. Ik heb ook besloten om stash-video’s te maken en artikels te schrijven. Die moet je zeker binnenkort eens volgen! Allesinds hoop ik dat jullie hier van genoten hebben en mij op mijn destash tour gaan volgen!

❤ Emma

2 gedachten over “Destashen: Met welke stash ik begin

  1. Ik kocht vroeger ook best wel veel, ook al kon ik me goed beheersen, want ik wilde ook netjes sparen. Maar ik ben helemaal into de minimalistische sferen. Dierproefvrij gaan (en ik wil nog vegan gaan) heeft ook zeker geholpen. Succes 🙂 Als je opruimtips wilt: ik schrijf daar vaak over 🙂

    Like

    1. Dank je voor je reactie :D! Ik ken het gevoel! Ik probeer nu ook echt geen impuls aankopen meer te doen. Ook probeer ik nu al mijn niet dierproefvrije snel op te maken omdat ik het jammer vindt om weg te gooien. Vegan zal ik helaas niet gaan want honing doet wonderen voor mijn haar en gezicht. Maar misschien dat ik nog een goed equivalent ervan vindt dat ik overstap ;). En ik zal zeker je blog eens bekijken voor opruimtips 😀

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: